Nu flyttar vi tillbaka till Sverige.

Ja, inget i denna värld är absolut eller svart och vitt.
När vi bodde i England tänkte jag att detta var för evigt, jag såg mig själv bo där tills barnen var stora. Sedan hände det saker och vi var tvungna att flytta och då började mitt svartvita tänk rubbas lite. När vi hade landat på Bornholm så flyttade vi igen. Som jag sa innan, livet är inte definitivt och oavsett hur mycket jag önskar att livet skulle gå i andra riktningar så är det såhär vi har landat nu.

Vi har flyttat tillbaka till Sverige.
Daniel har fått plats på en Montessoriskola en bit ifrån oss och där ska han börja nu efter påsklovet. Detta har inget att göra med att vi tvekar med hemskolning, att vi har misslyckats att hemskola våra barn, för detta är så långt ifrån sanningen en människa kan komma. Vi älskar att hemskola, vi älskar friheten, vi älskar spontaniteten och gemenskapen, fortsättningsvis så TROR vi på unschooling/hemskolning. Men ja, livet är inte definitivt och av olika anledningar så slutar vår resa här. Mitt hjärta gråter och tårar rinner när jag skriver detta, det gör ont att det är denna väg vi får gå nu men vi ser inget annat sätt att lösa saker på. Vi kommer alltid att tro på unschooling/ hemskolning och fortsätta att kämpa för att människor ska få upp ögonen för det, för detta har förändrat vårt liv!

Våra barn är lyckliga, glada och har en enorm livslust. Jag älskar att se hur de har utvecklats och vilka personer de har blivit och vi är tacksamma till Gud att det är just dessa barn som är våran.

Jag hoppas innerligt att det är fler runt omkring mig som har förstått vad det innebär att hemskola, att ni har kunnat se på vårt liv vad det har inneburit och hur vi har gått tillvägar. Jag hoppas att ni som har fått upp ögonen kan stå med i kampen om föräldrarnas rätt att bestämma över hur undervisningen ska ske. Jag ber att ni förstår hur ont det gör att jag måste tvinga mina pojkar in i ett system som inte är hållbart. Hjälp oss att stå upp för detta! För det kommer jag att göra. Det finns inget som kommer att få mig att sluta kämpa för hemskolning i Sverige!

Jag vill rikta kritik till Sveriges regering och politiker som tvingar mig att göra något jag inte tror på. Först tvingas vår familj att leva som skolflyktningar i andra länder och nu när vi måste tillbaka till vårt hemland så tvingar ni oss att göra det vi inte tror på, att vi måste vika från vår övertygelse! Detta gör mig arg och inget jag tar lätt på!

Jag vill åter igen poängtera, att vi har valt att avsluta vår resa här har inget att göra med att vi inte tror på hemskolning. Just nu är det omständigheter som dragit oss till detta beslut.

Men som sagt, inget är absolut.
Vänta och se Sverige, vänta och se!

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

2 thoughts on “Nu flyttar vi tillbaka till Sverige.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: