Vi flyttar ifrån England!

Ja, vad ska jag säga?

Vi ska flytta. Efter 10 månader, 10 fantastiska månader i England så är det dags att dra upp allt för att röra på oss. Vi har älskat det här, vi har fått fantastiskt fina vänner och ett stort hemskolnings community. Det är helt fantastiskt vilken frihet vi fann i detta land. Frihet att kunna leva livet som vi vill, ta hand om våra barn så som vi anser är rätt för dem och detta är något jag önskar att alla kunde göra. Oavsett om det är att sätta barnen i skolan eller att vara hemma med dem så är detta något som borde vara upp till var familj. Vår familj flyttade hit för att kunna unschoola, för att kunna leva livet tillsammans och lära när vi går. Detta har funkat utmärkt med stora framsteg, både för oss och barnen. Jag har även lärt mig mer och mer att samspela mitt liv med pojkarna, att det inte bara är mitt liv utan barnens med, de har en talan i vad vi gör och hur vi gör det.
Jag säger det igen. Jag älskar mitt liv i England. Att lämna detta är otroligt svårt och många tårar har gråtits. När vi lämnade Sverige lämnade vi med ett tungt hjärta, det gjorde så ont att göra det men det var något vi kände att vi måste för vi ville verkligen inte ha barnen i skolan. När vi flyttade ifrån Sverige så sa många ”men tänk om ni misslyckats? Tänk om ni inte trivs?” Vet ni, denna flytt har visat motsatsen till det. Det känts som att jag kom hit som ett barn men lämnar som en vuxen. Jag lämnar England mer säker på mig själv, mer säker på vilken väg vi går och mer säker på vem jag är och vem jag är i Kristus. Denna flytt har varit så lyckad! Vi har flyttat hit och fått otroliga vänner som jag hoppas att fortsätta att ha ett förhållande till. Jag kan bara säga att allt är så lyckat. Och skulle det inte vara lyckat så skulle det inte det, och jag hade åkt här ifrån med huvudet högt då med. Men nu är det så mycket mer än jag trodde det skulle vara.

Vår färd går vidare från England till Danmark, Bornholm. Det är av personliga anledningar som vi känner att vi måste komma närmare Sverige. Så jag och Leo bestämde en kväll att nu måste vi flytta till Bornholm och på morgonen sedan så fick vi chansen att hyra ett hus på landet. Vi är så otroligt glada över detta, vi känner oss välsignade att vi kunde flytta såhär snabbt, med tanke på omständigheter.

Tack till alla i England som fick oss att känna oss som hemma i detta främmande land. Tack för all hjälp vi har fått. Tack för er otroligt fina vänskap, tack för att ni ställt upp i vått och torrt. Vi älskar och saknar er alla!!

Fortsättning följer! 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: