Sverige i 4 veckor

Den 24/8 var vi tillbaka till England ifrån Sverige. Vi körde bil till och från Sverige och resan hem tog 24 timmar för oss att köra.

69317818_577262362808067_5817606139566620672_n

Vi åkte dit via Tyskland den 21 Juli (Min och Leos 7:e bröllopsdag, yay!) Leo skulle jobba i Tyskland i två veckor så då tänkte vi att jag och barnen med skulle följa med, som ett äventyr och se ett nytt land som jag och barnen bara åkt igenom när vi flyttade till England. Planen var att stanna där i en vecka och sedan skulle jag och barnen åka vidare till Sverige och Leo stanna kvar och jobba, men ja, så blev det inte. Där vi bodde var så utanför allting, ute på landsbygden, vi hade Kate med oss som vi inte ville lämna kvar i lägenheten vi bodde i själv för länge, jag kunde ingen tyska och de tyska kunde ingen engelska, så ja, det blev så att jag och barnen åkte tidigare till Sverige.

Klockan var 21:00 på kvällen och Leo hade nästan precis kommit hem ifrån första jobbdagen. Vi satt då och pratade efter barnen precis hade somnat och bestämde oss då kl 21:20 för att jag och barnen skulle ta färjan kl 02:30 samma natt. Resan dit var en färd med bil på 3 timmar. Jag åkte snabbt till affären och köpte lite mat, sedan packade vi bilen, väckte barnen och så körde jag kl 22:00, snabba ryck! Vi tog färjan och var framme i Sverige kl 11:00. Vi var de enda på färjan som var vakna och inte hade en hytt, alla låg och sov hela natten och vi satt på fåtöljer i allrummet hela natten (detta gör jag aldrig om igen)

Det blev en överraskning för mamma och pappa då vi kom fram, vi hade ju sagt att vi skulle komma veckan efter, men vi är så glada att vi tog detta beslutet att komma tidigare. Barnen var överlyckliga, Kate fick träffa sin son för första gången sedan han var en bebis och de lekte såååå bra hela tiden när vi var där (hon känner sig nog rätt ensam nu när vi kommit tillbaka) och jag var med glad.

Dagen efter såg jag och pappa att min bil var sönder. Den hade låtit och skakat hela hela vägen och den sista sträckan var fruktansvärd och ja, jag var faktiskt riktigt rädd då jag körde. Vi fick lämna in den på lagning, byta alla fyra hjulen (tre av fyra hjul såg ut såhär) och bromsarna. Det var så så surt, men vi fick låna pappas och mammas bil under tiden istället då min bil var på lagning och vi fick vänta länge på att den skulle bli fixad.

69029988_2401179396663625_1527792585278488576_n
I Sverige hade vi kalas för Daniel med. Han fyller år i september men då är vi inte i Sverige så vi firade honom då med goda tårtor och lussekatter. Han var så glad ❤
Han fick pengar, måla och pysselböcker, kläder, en datormus, ja det var en glad pojk måste jag säga.
Vi besökte också min svärmor och svärfar under tiden i Sverige, det var verkligen så roligt att få träffa familjen!

Den största anledningen till att vi åkte tillbaka var för att min enda lillasyster skulle gifta sig med sin drömman. Det var så mycket förberedelse, det var kläder som skulle fixas, kamera lånas, sal förberedas, foton tas, ja, det var så mycket men det var också så roligt. Att se någon annans glädje och glädja sig med den är så otroligt fint. Det var ett fantastiskt vackert bröllop, min syster var den finaste bruden som funnits och jag var/är en stolt syster.

IMG_4525IMG_4541IMG_4564IMG_4583IMG_4657IMG_4716IMG_4806IMG_4832IMG_5361IMG_545668868128_653458341817427_905535399856701440_n

Att vara i Sverige var bra på alla sätt och vis, det var vänner att träffas, sjöar att bada i, möhippa att gå på, rundor att vandra, affärer att besöka, god mat att äta och min och Leos familjer att umgås med. Det finns så mycket att sakna, allt man är van vid, allt man älskar.

Jag delar upp detta inlägg i två olika. Nu skrev jag lite om vad vi gjort den senaste tiden och i nästa ska jag skriva om varför knappt ingen visste att vi besökte Sverige i 4 veckor.

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: