En kunglig vecka.

Åh, dagarna går så snabbt och nu var det några dagar sedan jag skrev igen, men ändå skulle det funkat att skriva oftare, för det händer alltid saker här, men ja. Dagarna går och jag tänker att jag ska hinna skriva, men det hinner jag inte. Jag brukade passa på att skriva när barnen satt och spelade dator om dagarna i Sverige, men det går inte nu för vi fick bara plats med en dator i bilen hit, så Gabriel sitter på sin och Daniel på min och då kan jag inte skriva. När kvällen kommer tänker jag att jag ska skriva men då är jag för trött, så ja, dagarna går. Just nu har jag sagt till barnen att nu ska jag skriva så nu får de gå och göra något annat, så nu passar jag på!

kjlkjlk

Nu är klockan runt 15;10 och vi har precis kommit hem. På förmiddagen var vi över hos våra grannar för Daniel har fått utslag runt ögonen, det har svullnat lite och spridit sig, och sedan har han hosta på det, så jag lät Charlotta kolla på det (hon jobbar inom vården). Vi bokade en tid till vårdcentralen imorgon så då ska vi dit och kolla upp det, men förmodligen är det ingen fara.

Efter det åt vi mellanmål och sedan åkte vi till Kingly Vale. Här är en länk ifrån google: https://www.google.com/search?q=kingley+vale+chichester&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjB8Jadw5PhAhWBsHEKHd3qCswQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937

Vi har inte kommit så långt så vi kan se alla dessa träd, det kommer in för mycket lek och skoj för att kunna gå så långt. Idag tog vi cyklarna med oss och det var roligt, barnen cyklade på stigen, sedan gömde vi cyklarna och gick in i skogen, lekte och åt torkad frukt. Vi var där ungefär i 3 timmar och hade det underbart. Det var mulet men inte kallt, det var helt tyst, förutom alla olika fåglarna som kvittrade och det var absolut HELT vindstilla. Inte en vindpust kom. Jag satt ner en lång stund när barnen lekte, blundade och bara njöt. Detta stället ligger ca 8 minuter ifrån oss, tänk att vi har ett sådant här ställe så nära oss!! Här är några bilder ifrån idag.

Gabriel tvärstannade cykeln och skrek att han såg något, vi sprang dit, och där på marken låg en död mask.. Vi pratade om varför masken kanske dog och sedan hade vi en begravning för den. Daniel sa att det är så sorgligt när djur, människor, blommor, träd, och buskar dör.. Jag sa att ja det är det.. Sedan pratade vi lite om Ronja Rövardotter när Lovis säger att alla kommer att dö.. En fin stund ❤

Igår åkte vi in till Chichester och köpte nya kläder och stövlar till barnen. De är inte så förtjusta att gå i affärer, med all rätt!! Jag vet själv hur mycket jag avskydde det när jag var liten, konstigt nog blev jag alltid så hungrig i klädaffärer.. Men barnen valde ut kläder på H&M och de blev så nöjda, vi kom knappt inte ens inom dörren hemma förrän det var klädombyte! Skorna byttes ut mot stövlar direkt när vi betalat för dem. Barnen ÄLSKAR stövlar, de går nästan bara med stövlar, de vill knappt ha något annat på fötterna. (Idag ville Gabriel ha skor på sig för en gång skull så det fick han ha, Daniel gick med sina stövlar)
Igår kom hostan också, både Daniel och Gabriel hostat något fruktansvärt, så tråkigt..
På eftermiddagen kom en vän över med, Lydia. Vi satt och pratade och umgicks, hon lekte med barnen och efter maten satt de och pysslade och hon pratar bara engelska och det gick rätt så bra faktiskt!! Så roligt ❤

I tisdags var det forest school. Barnen älskar forest school!! (jag med) De älskar att tända eld, de älskar att fiska, leka med vännerna, laga mat över elden, pyssla, vara i lerköket och ja bara ha det kul! Gabriel fick göra en träklubba, han stod och väntade på sin tur i 30 minuter, (sådant tålamod är INTE ofta man ser hos mina grabbar, så detta ville han göra!!) sedan fick han såga och han var så stolt, sedan fick han hamra på yxan tills träklubban fick sin form.

På måndagen mötte vi upp Samantha och Emily i Fishbourne för att gå en runda längst stranden, och ja, det var så vackert! Ja, så ljuvligt och fint, det var så fridfullt. (Tänk, ca 4 minuter ifrån oss ligger detta stället, ett riktigt smultronställe) Just då var det lågvatten så det var inget vatten kvar där, det skulle komma in tidig kväll sen. Samantha berättade att när högvattnet kommer in så följer över 100 svanar med dit, jag längtar tills jag får se det! Vi kom till en liten plats där det är massa vatten när det är högvatten men nu var det tomt på vatten och istället var det FULLT med skräp.. Det var så sorgligt att se, så vi hoppade ner och plockade upp allting. Det var mest plastflaskor men även en massa annat skit.. Så tråkigt..
Efter allt var upplockat så satte vi oss och åt lunch, sedan fortsatte vi och gå tills vi kom till en pub, det var med så vackert där inne, vi drack te och barnen varm mjölk. Sedan gick vi tillbaka. Det var en sådan härlig dag och vi var ute ca 5 timmar.
När jag och barnen kom hem så åt vi godis, värmde oss med tjocka täcken och kollade på en film, precis vad vi behövde.

I söndags så åkte vi till kyrkan, det var trevligt precis som de andra gångerna. Jag var på mötet och Leo med barnen på söndagsskolan. Efter det åkte Leo till tåget och sedan till Sverige, så nu är vi ensamma tills natten den 29e. Ja, suck, så hemskt tråkigt!
Jag och barnen åkte till havet, vi förväntade oss vatten men ja, det fanns inget HAHA. Det var lågvatten, måste verkligen lära mig tiderna på detta hahaha, men det var trevligt (och blåsigt) ändå. Vi samlade på snäckor och smutsade ner oss i leran. Nästa gång tar i med oss påsar och plockar skräp där med, för det var tyvärr en del där med..

(på bilden ser det ut som vatten där borta, men det är inget vatten, utan istället är det en liten stig som man kan gå på rakt över. Vi kunde inte se havet så långt ögat kunde nå. Och det lilla vatten ni ser här kom ifrån ett rör som leder vattnet från andra sidan vägen)

fdhfdh

I lördags var vi på Kingly Vale för första gången och då hade vi med oss Ruby-Jean!

fsaf

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: