Dessa skillnader, och sedan romarriket

Här är en blogg som jag rekommenderar. Jag har läst mycket i hennes blogg i början på min resa till hemskolning och slutligen unschooling. Hon är tillagd på en länk här i min blogg, men länkar även till henne nu i det här inlägget. Såhär beskriver hon sin blogg:

Carolina King, En svensk/engelsk “skol-flykting familj”

“Bloggen Den andra resan handlar om en rödpillrings-resa. Vi är en familj som valt att lämna Sverige 2015 för att våra barn ska kunna få den uppväxt som de behöver. Vi är en heltidsresande digital-nomad-familj. Jag berättar om att följa våra instinkter istället för att göra som vi har blivit programmerade att göra. Här berättar jag hur vi gör för att få mera frihet i vår ofria värld då vi exempelvis har lämnat Sverige för att kunna ge våra barn den fantastiska möjligheten som heter unschooling. …”

https://www.denandraresan.com/

Idag är det en månad sedan vi satte oss i bilen och började köra emot England. Det är helt otroligt, tiden har gått så snabbt, som ett ögonblick. Vi har bara kastats in i en ny vardag med massa människor runt omkring oss och vi är så tacksamma. Jag tänkte göra ett inlägg angående olikheterna mellan länderna, men ja, det har varit fullt upp nu med Leo som varit hemma den här veckan, olika saker vi gjort och jag har legat sjuk. En dag med hård huvudvärk, en dag med feber och ont i kroppen och resten av dagarna har en trötthet varit över mig så det har varit svårt att stå upp. Ja, den här veckan har varit intensiv, och jag vet inte om Leo fått vila ut något innan han på Söndag åker tillbaka till Sverige.

En skillnad som jag tycker har varit är all, all, all plast överallt. Jag tyckte det kunde va mycket onödigt plast i Sverige, men kära nån, här är det mycket mer haha. Där vi har kartong i Sverige har de här plast istället, men konstigt nog har de kartong runt alla tandkrämstuber.. och så finns det mycket mat som innehåller palmolja.. så man får vara lite försiktig.

(mjölken här på bilden är 1/3 av mjölkutbudet i Tesco)

Sedan är det vattnet. Asså, ja, vattnet, haha. Det smakar klor. De som bor här känner inte alltid det, vissa gör det och påpeka hur äckligt vattnet är här. Men det är väl mer vi som är vana vid vattnet i Sverige (och andra länder) som känner det. Första gången jag duschade så luktade det som ett badhus så fort vattnet gick igång (kan ju säga att mitt hår avskyr att duscha här) Vi köper vatten nu (inte alls farligt dyrt, man får typ 6 st 2 liters flaskor för 2 pund), för vi tycker inte att det är drickbart, tänk så bortskämd man är med vattnet i Sverige.

Vänstertrafiken är ju med en sak, som jag nämnt många gånger, börjar dock bli bättre men ja, det är en stor skillnad.

Människorna här är så trevliga, hjälpsamma och öppna. (i alla fall de vi har mött) Alla hjälper, pratar, frågar, skrattar och ja, det är underbart faktiskt. Vi har inte bott här tillräckligt länge för att göra en hel bedömning, men utifrån den här månaden känns det som folk överlag är mer öppna och pratsamma. Jag gillar det, känns inte som att det är “sköt dig själv” kultur utan folk vill hjälpa, prata, kramas, ta i hand, skratta, prata med barnen m.m.

I Sverige bodde vi på ett litet ställe, medan här bor vi på ett större. Eller, Bosham är nog bara lite större men vi har nära till en stor stad, och inom en halvtimmes radar finns allt du kan tänka dig. Vattenland, zoo, vandringsleder, gym, mataffärer, shopping, bowling, bio, restauranger ja, listan kan göras väldigt lång, samt har vi ett direkttåg till London som går 3 minuters gångväg ifrån oss, så det är fantastiskt roligt.

Ja, detta är väl de största skillnaderna tror jag. Vi trivs bra här och ångrar inte en sekund att vi flyttat hit. Vi gillar alla vänner vi fått, församlingen vi går till, alla möjligheter att hitta på saker, både med hemskolning och över lag annars.

Idag var Gabriel över hos våra grannar medan jag, Leo och Daniel gick långsamt igenom affären för att kunna lära oss lite om allt. Det var skönt att kunna göra det och handla in en del som jag behöver ha här hemma så jag inte behöver storhandla när ja blir själv hemma med barnen på söndag. Vi handlade tacosaker och åt lunch tillsammans med våra grannar. Det var så trevligt, jag vet att jag sagt det, men säger det igen, vi är så välsignade.

bcbcxb

Sedan tog vi Ruby-Jean och åkte allihopa in till Chichester och gick på ett museum om bland annat romarriket i Chichester. Det var så intressant och lärorikt för barnen, även för oss. Det blev många frågor och mycket skratt. Vi köpte hem en bok om romarriket i Chichester som vi ska läsa och lära oss om. Tänk allt man kan lära sig.

 

fsafsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

3 thoughts on “Dessa skillnader, och sedan romarriket”

    1. Vi tänkte att flytta till Skottland, så vi skrev i en Skottland hemskolningsgrupp på Facebook, då var det en kvinna här ifrån som skrev att det finns en svensk kvinna som hemskola nere i södra England, så hon fixade så vi kunde börja prata med varandra och sedan så flyttade vi bara hit 😊 spontant och snabbt! Vi trivs så bra här, de har verkligen allt som vi kan tänka oss och alla är så trevliga!
      Hemskolar du? 😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: