Min födelsedag, trodde aldrig den skulle bli såhär!

5 Mars, min födelsedag. Jag hade förberett mig på en tråkig födelsedag, borta ifrån mina föräldrar, min man i Sverige och alla vänner som också är kvar i Sverige.. men ack så fel jag hade.

På morgonen när jag låg kvar i sängen så hörde jag Daniel och Gabriel gå ner för trapporna, viskade och dona där nere. Sedan upp för trappen igen och gick in till mig och sjöng och gav mig en teckning! Mitt hjärta smalt! De hade gjort det helt själva, jag hade inte bett dem eller frågat dem, utan detta kom helt ifrån deras hjärtan. Jag blev så, så glad ❤

Efter det åt vi frukost och tog Kate på en sväng, det var fint väder och solen sken, lite molnigt dock. Sen åkte vi till forest school! Barnen gick direkt ner till vattnet och “fiskade”, kastade ner en båt och fångade med håven, gungade på gungan som gick över vattnet, allt tillsammans med deras älskade kompis Ruby-Jean. Daniel gick vidare sedan och gjorde en grej med puffar och russin till fåglarna, blev så fin, Gabriel lekte i lerköket. Hans stövel fastnade i leran, sedan den andra, sedan foten, och ja, han blev lerig! Vi fick gå ner till vattnet och doppa hela foten och skrubba, haha, Gabriel tyckte det var hur kul som helst.
De lagade även pannkakor tillsammans och stekte dem över elden. Tydligen var det pannkaksdagen idag här. Alltid 40 dagar innan påsk för att bli av med allt “lyxigt” man hade hemma innan fastan, enligt kristen engelskkyrklig tradition (om jag fattat det rätt)

Sedan åkte vi hem, barnen tog ett 10 minutes bad, sedan gick vi över till några andra grannar på lunch, som vi träffade i kyrkan som vi var i i söndags, och en två andra mammor som hemskola sina barn (våra grannar på andra sidan vägen var med med på det men de kunde inte vara med på partyt, bara Ruby-Jean). Jag trodde det bara var en lunch, men ack, de hade ordnat ett överraskningsparty!! Det var lunch, en fin tårta, presenter, kort, dekorationer och ballonger! De sjöng för mig på engelska, svenska och tyska!
När jag kom in till allt detta så började jag gråta, det gick inte att hålla tårarna borta för det var helt otroligt. Dessa människorna känner jag inte helt, jag träffade hon ena för 2 veckor sedan, den andra en gång i söndags och den ena på forest school och de hade gjort allt detta! De ville inte att jag skulle sitta hemma själv på min födelsedag, de tänkte att jag har min familj och vänner i Sverige, till och med min man! Jag kan inte med ord beskriva glädjen detta gav mig. Barnen tyckte med att det var såååå roligt, och vi njöt alla för fulla muggar! Tänk vilka människor det finns, och att vi har kommit just hit. Jag är så tacksam till Gud, det här stället är så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig!

Väl hemma så var vi hemma en timme, sedan var vi bjudna över till våran grannar på middag. De lagade pannkakor, med spenat, svamp och ost i, fantastiskt goda. Så tacksam för att ha de så nära, känns så tryggt och så bra. Charlotta har hjälpt oss så otroligt mycket, det var hon och hennes man, Derek som gått på husvisningar här till oss, och hjälpt oss med allt annat med den här flytten, och nu bor de så nära!

Nu är vi så trötta, vilken födelsedag jag fick. Kunde inte tänka mig detta när jag vaknade imorse. Nu sitter Daniel i och skriver bredvid mig och Gabriel gör något annat, tror han är på toa, haha.

Godnatt världen! Tack Jesus för att jag lever, och tack Jesus för att jag fått chansen att fylla 26 år!

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

2 thoughts on “Min födelsedag, trodde aldrig den skulle bli såhär!”

  1. Grattis i efterskott! Vilka gulliga vänner du har! (Roligt att läsa om hur ni har det i England, det är ett av länderna vi funderar på att flytta till.)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: