Alla planer, vila men ändå så mycket

Ja, igen längesedan jag skrev så jag drar lite snabbt bara så allt där hemma som vill veta vad som händer ska få reda på det. Jag har varit lite off i några dagar nu, vet inte varför men ja, så är det väl ibland. Trött utan ände!

I tisdags så var vi på forest school, riktade till hemskolade barn. Vilken glädje detta var, vi kunde ha varit där såå länge men det varade bara i 2 timmar tyvärr. Vi var i en “secret garden” som ägdes av ett par som valde att sälja huset men inte den stora fina trädgården, så nu hyr de ut trädgården till olika ändamål, så tyvärr är det inget ställe man får vara på privat.

Det var en ledare som höll i det. Barnen fick göra upp eld med fintasten och tillsammans leta reda på pinnar att tända elden med, de bakade bröd över den öppna elden med. De lekte i lerkök. gungade över den bäcken som gick där, de sågade, högg och borrade i trä för att göra egna träbåtar att segla i bäcken, de spelade trummor, klättrade i träd och mycket mer. Det var helt otroligt. Solen sken och det var så varmt och skönt, barnen skrattade och sprang runt där. Lätt det bästa sedan vi flyttade hit! Vi längtar så tills nästa tisdag ❤

Varje dag så är vi ute och går med Kate och det är så härligt.

Onsdags så åkte vi in till Chichester (Chillifester som datorn vill rättstava det till) och gick på biblioteket, barnen lyssnade medan jag läste på engelska och sedan översatte jag till dem, var ett så mysigt bibliotek! På vägen till och från biblioteket så går man igenom stan (iaf där vi parkerar, finns säkert närmare parkeringar) och just då var det en stor marknad på stan, barnen gick och kollade på allt som  var där och tyckte det var så roligt, jag var mest stressad över parkeringen. Visste inte att det var marknad så jag hade inte lagt i tillräckligt, och till råga på allt gick vi vilse! Väl hemma satt vi ute i solskenet och jag läste lite och barnen kastade frisbee, så härligt väder vi hade.

Torsdag. Var ute med Kate mellan regnskurarna. Från den härliga våren tillbaka till en annan sida av våren. Regn och mulet idag. Första regnskuren som vi varit med om sedan vi flyttat till England, det har varit duggregn en gång men inte någon regnskur, men det var det idag. Det var också härligt och jag påminde barnen att Gud skapat även regnet och utan regn hade vi inte klarat oss, alla är beroende av det, skörden, djuren, vi.
Idag bestämde vi oss för att varje dag bestämma en sak som vi ska lära oss om, och fördjupa oss i det, sålänge barnen vill göra det. Så idag bestämde de att de ville lära sig mer om star wars, så vi läste på lite om det.
Kl 12:36 skulle vi ta bussen in till Chichester. Vi tog på oss jacka, kofta, regnkläder, stövlar, ja allt for på, och sedan ut i regnet, hoppande i vattenpölar till busshållplatsen. Vi var sena men hann komma dit med 2 min till godo, meeeen väl där insåg jag att jag glömt kortet hemma!! Ååh så suuuurt!! Vi skulle in till en träff med andra hemskolade barn, i olika åldrar och vi hade sett ifram emot det så hemskt men ja, fanns inte mycket att göra. Så vi gick där ifrån, i ösregnet, hoppande i alla pölar, men istället för att gå hem direkt gick vi till vår lilla affär som ligger bara lite ifrån oss och köpte något gott där. Som folk tittade och skrattade när vi kom gående i världens skur. Vi hade det så roligt, vi njöt av det och jag kände mig som barn på nytt.
Väl hemma så släckte vi alla lampor, drog för heltäckningsgardinerna och startade star wars, första filmen! Barnen tyckte det var sååå häftigt, slutade med om bråk vem som skulle få vara Darth Vader, fick förklara att han var en super skurk, att någon kanske ville vara en hjälte? Men nej, de är svaga för alla super skurkar, SPECIELLT Darth Vader, han är ju SUPERCOOL.

52739858_120699079065005_638580494293933421_n

På kvällen sedan kom Ruby-Jean, hennes mamma och lillebror över på besök. Det var så trevligt och barnen älskar att leka med Ruby-Jean, de pratar om henne varje dag och vill typ alltid vara med henne, haha. Så roligt att de bor så nära att man bara kan springa över till varande.

Idag då. 
åh idag, jag hade så många planer för den här dagen, men ja, blev inte så mycket av det. Daniels humör har inte varit nådigt, inte mitt heller tror jag.. Så trötta, så lättirriterade och ja, bara allmänt. Vi skulle åka till en stor skog med stoooora träd här i närheten, var tanken, och ta med lunch och hela fallerullan, men ja, som sagt, blev inte mycket av det. Barnen har spelat dator/surfplatta utan internet (det får vi den 5 mars, en födelsedagspresent till mig sa Leo), jag har lyssnat på olika poddar om unschooling/gentle parenting på mobilen och läst en bok, så trötta.. Var tvungna att åka iväg och köpa mat till Kate idag, och ja, är man inte van vid att köra vänstertrafik och inte van i att köra i en storstad, KÖR INTE EN FREDAGEFTERMIDDAG!! Bad till Jesus hela vägen, tårarna rann och bilarna tutade. Ja, vilken mardröm!! Tur att det finns hemleverans på allt typ, nu får det vänta tills Leo är hemma med stora körningar! (till mitt försvar så trodde jag att det låg i närheten.. Aldrig förstått mig på kartor) Men all ära till Gud, vi är hemma!
Jaaaaaa, sen när vi väl var hemma insåg jag att jag kunde inte laga mat för vi har ju inte alla ingredienser hemma, så ja, bara att in i bilen igen och köra till Tesco. Glad att Charlotta lärde mig att det fanns ett bakhåll utan stora läskiga, trefiliga rondeller, så ja, det blir lätt att köra dit.
(Idag lärde vi oss mer om Blixten McQueen)

Nu är jag TRÖTT, barnen sover redan.

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

One thought on “Alla planer, vila men ändå så mycket”

  1. Så härligt att få läsa ikapp lite vad ni varit med om sen ni flyttade till England. Underbar läsning med allvar samtidigt med glimten i ögat. 🤣😂 skrattar gott åt bilkörandet, men ja tack Gud att det gått bra 💗

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: