Bäck, hav, fint väder och engelsk mat

Var väl två dagar sedan jag skrev nu? Jag har varit så trött och det har varit saker hela tiden!
Just nu tänkte jag at jag sätter mig och skriver, barnen är ute på baksidan med Kate, leker och äter puffar. Jag sitter i soffan och ögonen håller på att gå ihop på mig, men än det några timmar kvar på dagen.

I förgår (lördag)
gick vi en runda på morgonen gick vi en runda och när vi gick förbi byns lilla affär luktade det nybakade choklad croissanter, så vi köpte några och åt medan vi gick. Så skönt med en morgonrunda. Väl hemma så satte vi upp krokar till kläderna, barnen och jag satt ute på gården i solskenet och lärde oss lite om olika fåglar, speciellt svanar och fiskmåsar eftersom vi skulle till havet senare, och de älskade det.

Sedan så var det en tjej här ifrån som kom på besök, hon hade lagat mat och efterrätt till oss. Någon slags ugnspannkaka med korvbitar i som man åt med ärtor och löksås, det var faktiskt gott, en särskild smak, typiskt engelskt sa hon. Efterrätten bestod av någon slags kylskåpskaka med russin, godis, olika sortes torkade frukter, choklad, ja lite allt möjligt. Detta var en smakupplevelse! Sedan satt vi och pratade och hon visade oss saker på kartan man kunde göra och så, mycket trevligt. Sedan satte vi oss i bilen och åkte till stranden, det hade varit såååå varmt den dagen men vi åkte lite senare på kvällen så det började faktiskt bli rätt kallt, barnen gick rakt ner till vattnet med skorna och allt och älskade att vara där, påminde om hemma i Sverige. Efter det körde vi till Tacobell och åt där, inte samma tacos som hemma men det var ändå bra! Det var den dagen i snabba drag faktiskt.

fafas

Igår (söndag)
var vi ute och gick en runda, helt fantastiskt vad fint vädret har varit här. Vi gick till en äng där barnen lekte i en liten bäck. De satte på sig stövlarna och plumsade i. Självklart blev de sååå blöta om fötterna och vattnet var iskallt, men både barnen och Kate tyckte det var så roligt. Daniel var så facinerad över att när han stod i vattnet så kände han strömmen där under som ville “dra” honom åt ett håll, han tyckte det var så spännande och stod där med fötterna i och kände med händerna. Gabriel gick och plumsade och sedan började han kasta stena ner i bäcken, stora stenar  plumsade det mycket med och med små plumsade det lite. De har inte varit så super förtjusta i att gå ut och gå, men nu gör vi det varje dag och de börjar tycka det är riktigt skönt. Behöver inte vara långa rundor men en liten varje dag och det blir hur bra som helst.

Väl hemma satte sig barnen vid datorerna och spelade lite medan jag och Leo satt i soffan och pratade lite. Barnen älskar att spela dator, speciellt Daniel som kan bli heeelt uppslukad av det så att han glömmer allt runtomkring. Gabriel gillar det ett tag sedan gör han gärna något annat. På kvällen sedan var det ett bad i badkaret som gällde, det är en av de bästa sakerna med huset tycker pojkarna, äntligen har vi ett badkar!!

Idag
Idag var vi uppe tidigt och kl 0800 så satt vi i bilen och åkte över en timme bort för att skaffa ett national insurance number som man måste ha för att jobba och kunna betala skatt. När vi åkte så kom jag och tänka på hur enkelt det är med barnen i bilen. De bara finner sig i att sitta där och leker med varandra, lyssna på någon ljudsaga, tittar i någon bok, ja, vi har verkligen inga problem när vi ska åka bil och det är sååå skönt.
Väl framme så var vi såååå kissiga (mest jag men även Gabriel) jag frågade efter en toa, och mannen lixom “for the children?” och jag bara “yes, hehe” och så fick vi gå på en toa för personalen. Han var noga med att berätta att det är inte en offentlig toalett, men eftersom det var för barnen så fick vi låna. Jag gick in med Gabriel, men väl inne skrek han för att det luktade, så jag fick kissa snabbt och sedan gå ut, han vägrade att kissa. Pinsamt, tur att barnen får gå på toa iaf! … så att föräldrarna med kan..! Även om min minsta inte kunde… för lukten..

Efter mötet så åkte vi inom McDonalds och åt lunch. Vi sa även hejdå till Leo då som skulle ta tåget till flyget, och flyget till Sverige. Kommer bli tomt utan honom. Fick köra hem själv ifrån McDonalds, första gången jag kör själv i England och ja, jag lever och vi är hemma iaf.

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: