Så gick det med vår lugna dag!

En lugn dag var det som var planerat idag, haha.

Igår var vi med en församling och hade möte, det var underbart och sååå likt samlingarna vi hade hemma. Det var faktiskt underbart att känna en känsla att umgås med folk som har samma tro, samma blick och samma hjärta.
Så vi var borta till sent och barnen var så trötta när de kom hem, nöjda men trötta. Inte bara dem faktiskt utan jag och Leo med och alla däckade när vi kom hem, och det menas med att de sov lägre imorse men  jag vaknade ändå sååå trött.

Pojkarna börjar sina dagar med lek, fortsätter med lek, och avsluta med lek. Vi har inget organiserat lärande utan jag tror att man lär sig när man leker, och det märker vi så tydligt här hemma, även när de spelar spel märker man med det så mycket. Vi har köpt ett bokstavsspel som (såklart) är på engelska och sådana klossar som man bygger upp med och ska ta väck utan att det trillar.. hmm, minns inte namnet på det nu? Men när Leo och barnen spelade klosspelet så berättade Leo saker de lärde sig under tiden och man blir faktiskt överraskad över hur mycket man kan lära sig på ett litet spel.
I allt pratar vi mycket engelska och igår när jag och barnen satt och målade så pratade vi en massa engelska och de härmade mig och förstod mer än vad de kan prata. Båda försöker, de lyssnar och vill lära sig för att kunna förstå och göra sig förstådda. Jag och Leo har även pratat om att vi kanske ska ta och lära oss franska med, det hade ju varit hur kul som helst!

Så tillbaka till vår “lugna dag”. På morgonen fick jag ett sms av en kvinna som också hemskola sin flicka och berättade att vid katedralen i Chichester så har de typ en pysseldag med saker som händer, hon ville tipsa oss om det, och jag som älskar när saker händer hörde med barnen direkt och det ville de mer än gärna. Så vi gick en runda med Kate runt kvarteret och sedan hem, så läste vi bibeln tillsammans och sedan satte vi oss i bilen och körde. Det börjar gå bättre med vänstertrafiken nu faktiskt, känns fortfarande svårt och jag måste vara på hugget hela tiden, men man börja fatta det lite mer haha!

Väl inne vid Chichester Cathedral så fick de gå en “tipsrund” i Katedralen och skulle hitta olika målningar, skulpturer och fönstermålningar. Jag vet att jag sa det innan men att gå där känns så stort, det är verkligen en mäktig plats och jag är så glad över att vi kan vara där. Barnen älskar också den stora kyrkan och de ville så gärna visa sina svenska vänner den när de kommer på besök, vilket jag inte säger emot. Sedan gick vi och pysslade och lekte ute lite. Det var verkligen fullt med människor där, massa barn som lekte och sprang, pysslade och busade. Det var roligt att se och Daniel svarade på engelska när någon pratade och var så artig. Har tänkt att jag ska läsa på lite om katedralen för att sedan kunna berätta mer om den för barnen, för här är intresset på topp!

Väl hemma så lagade Leo en otroligt god middag till oss utav rester, han fick det att kännas som värsta lyxmiddagen. Dock valde barnen bara spaghetti och ville sitta ute och äta. När jag gick ut till dem för att kolla till dem så hade de satt sina tallrikar mellan alla grenar så det blev som ett bord som höll maten och de visade glatt sina “hem” för mig.

52571342_258982061689876_3354067410305941504_n

Efter maten kom Ruby-Jean över till oss. Tänk att ha det så nära att en femåring kan komma över själv, bara gå genom deras trädgård, över en liten grusgång och sedan in genom vår baksida. Så enkelt och barnen är sååå glada över henne, jag är så lycklig för deras skull. Så de var ute på grusvägen och cyklade och bara umgicks. Idag blev de oxå inbjudna till hennes femårskalas nästa lördag, tänk hur välsignade vi är!
Vi gick sedan över till Ruby-Jean och var en stund där, de firade hennes lillebror som fyllde år igår, det var trevligt att vara där. De är så lika oss på så många sätt, så det känns faktiskt riktigt bra!

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

2 thoughts on “Så gick det med vår lugna dag!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: