Intressant hur man ser på Sverige i utlandet

Jag var ute och gick med Kate en runda imorse. Så underbart, gick till ängen här utanför och solen hade precis gått upp och värmde så det ångade runt alla staket och runt bäcken. Det var verkligen så vackert.

dsfsd

När jag kom hem så hade hantverkare kommit och börjat fixa vårat staket utanför på trädgården. Det var söndrigt och dant när vi kom, Kate fattade inte att det var ett staket utan hoppade över direkt, haha. Hon har inte gjort det mer, men grannen var snabbt här samma dag vi flyttade in och berättade att staketet skulle fixas, så nu är det på plats! Den andra grannen sa att de hade väntat några år på att det skulle fixas så det var roligt att vi fick det fixat så snabbt!

Sedan åkte vi till en fin och rolig lekplats i grannbyn tillsammans med två andra föräldrar som hemskola sina barn här runtomkring. Att slippa vara själv med att hemskola/unschoola är fantastiskt, helt plötsligt så finns det andra barn att var så roligt och tillfredsställande. Vi hade med oss nutellamackor, frukt och vatten och barnen lekte, klättrade och hade så roligt. Det var vår idag med, solen sken, fåglarna kvittrade, det var fullt med barn (lov) och det var riktigt härligt. De sprang runt i vårmössa och kofta och lekte och försökte prata så mycket engelska det bara gick. Det går bättre och bättre, Daniel vill så gärna prata så han lär sig hela tiden och börjat säga meningar och härmar varje ord han hör. Gabriel är inte alls lika intresserad av att prata med andra, han nöjer sig med att leka med dem och titta på dem när de pratar haha!

dgsdgd

Vi har pratat med olika människor om att vi flyttat hit för att hemskola och folk är sååå förvånade över Sverige. Hur det ens kan vara möjligt att Sverige förbjuder det, alla tror Sverige har kommit så långt och är ett perfekt land att bo i. Alla blir verkligen väldigt förvånade och tappar orden när man berättar det. Lite intressant hur man ser på Sverige i utlandet.

Sen åkte vi hem och Leo lagade en god middag till oss, och mätta och glada så gick vi till tåget. Vi åkte till till Chichester och gick inom en secondhand och letade efter ett skrivbord och ett soffbord men utan resultat, det var där vi hittade vårat köksbord, de hjälper hemlösa så det känns roligt. Vi gick vidare till en leksaksaffär där vi hittade två spel, paraply och en leksakspistol till Daniel, sedan två fina gula vårjackor till barnen. Vi gick inom Katedralen idag igen och det känns så häftigt. Det har stått där sedan 1100talet, tänk alla böner som betts, alla människor som vandrat igenom dörrarna, alla andetag som tagits där inne, alla tårar som gråtits, alla bönesvar som skett. Det finns fortfarande människor som går dit och ber och tänder ljus, det är verkligen så stort. Det blir mäktigt på något sätt, där kommer jag spendera mycket tid…

Vår dag idag har varit härlig, precis som varje dag har varit här, jag njuter varje sekund. Allt känns så rätt, vi trivs så otroligt bra och barnen har det med så otroligt bra. Jag känner mig fri, fri från ett ok som låg på mina axlar i Sverige, fri från att hålla allt inom mig, fri att verkligen kunna njuta fullt upp och förstå att nu hemskolas mina barn på riktigt, och allt är verkligen toppen.

Dagens citat ifrån Daniel för att Gabriel skulle smaka på en ny yoghurt:
“Gabriel, smaka! Den är supergod och nyttig, det är inget i den! ”

sfsa

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: