Fly landet, äta mat i regn och historiefreak

Att fly landet. Det är så jag ser det som vi har gjort. Jag ser det som att om vill vi följa våran drömmar så måste vi fly Sverige. Vi kunde inte lugnt och stilla ge oss av, med allas vetskap om vad vi skulle göra. Vi vågade inte göra det känt för alla. Det har varit hot om vite, vite, socialinblandning på familjer som vill hemskola, eller folk som går emot skolsystemet i Sverige. Det är inte så att alla som vill hemskola automatiskt försumma sina barn, att barnen har det dåligt och man vill gömma dem för staten, det är faktiskt inte sant.
Våra barn har det bra! De lever sitt liv som de vill, med lek, bus, spel, datorspel, pyssel och massa upplevelse med familj och vänner. Det är faktiskt så. Jag ser inte varför jag måste göra som alla andra, jag tycker det är dåligt att man inte kan få se till sin egen familj och se vad som är bäst.

Det finns säkert fall då det är annorlunda, då barnen lider, då familjen gömmer barnen. Det finns säkert barn som lider i England med, med tanke på att de hålls hemma. Jag såg den här bilden på Facebook när de började prata om läroplikten här, och folk gjorde uppror för det.

ENGLAND

Även fast det känns hårt att behöva lämna allt hemma i Sverige för att kunna få lov att hemskola så ger det så mycket mer. Det känns som det finns många människor som hemskola här i området runtomkring och det finns mycket som händer, vi är inte ensamma! Det finns så mycket att få ut här för barnen så jag blir varm i mitt hjärta. Förhoppningsvis så får Sverige snart upp ögonen för hur hemskolning kan gynna barnen och så kan alla familjer (Det är faktiskt en del) som valt att hemskola få lov att komma hem till sitt land.

Vi måste stå upp för våra barn och deras framtid!

IDAG

När vi vaknade imorse så var Gabriel inte alls kry, han skrek, grät, näsan rann och han hostade så mycket, men ju mer dagen gick blev han bättre och bättre.
Jag gick ut en runda med Kate imorse runt Bosham. Gick till en stor äng/åker, fåglarna kvittrade och det var en bäck där, vattnet porlade och det blir ett perfekt ställe att ta med barnen på. Helt underbart!

Idag har det varit mycket uppackning och fixning. Kl 10 kom vårt köksbord, nu slapp vi att sitta på golvet och äta mat, men.. De som lämnade det fick inte in det med Leo utan det blev stående där ute. Leo var så trött på att sitta på golvet att äta så vi fick äta mat ute, haha.

Dock frös jag och barnen efter ett tag när vi ätit i lite smådugg, så vi gick in, så Leo satt ute och åt resten av sin måltid själv där ute.

m,,.m,

Men sedan kom vår vän och hjälpte till att flytta in bordet!

Efter mycket om och men så kom vi äntligen iväg till Chichester för att fixa ett bankkonto till oss, det tog sån lååååång tid och det var en sådan process. De skulle ha proof of adress så vi kunde inte få ett bankkonto förrän vi hade en räkning, vilket vi fått nu, sedan skulle de ha adress sen två år tillbaka och så vidare och vidare. Men, ja, nu är det fixat! Sedan åt vi mat på subway, så gott tyckte jag och Leo men inte barnen nehe. Efter gick jag och barnen till Chichesters katedral och kollade. Dock var inte barnen så bra på att vara tysta (haha) och att inte springa (hehe) men det gick bra ändå! Jag som är ett historiefreak tyckte det var hur kul som helst, bara för det åker vi dit imorgon med 😀

Sen vidare till Tesco och handlade mat och så, igen. Tar det i omgångar, handlat lite varje dag vad vi behöver här hemma!

Nu är vi hemma och barnen är helt slut så nu vill de nog snart sova ❤

Skulle fixat bilder på huset idag men min dator krånglar så får inte in en bild! Suck.. Leo får kolla på det imorgon…

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: