Vad gör jag egentligen?

Vad gör jag om dagarna? Ja, det är en mycket bra fråga. Jag har pratat med många som säger att de aldrig skulle klara av att gå hemma som jag gör, att de är för rastlösa. Så vad gör jag?

Det är en svår fråga på ett sätt för mina dagar ser rätt så olika ut och vi har ingen riktlinje som vi följer. Jag kan vara rätt spontan, så mina dagar ser lite olika ut. Jag som person är nog rätt rastlös, jag har svårt att sitta still och liksom inte göra något, hade jag inte haft mina barn hade jag aldrig klarat av att gå hemma som jag gör. Leo och jag skrattade här hemma innan och sa att jag skulle behövt fler liv, det räcker inte med ett för mig för jag vill göra allt. Jag vill resa, men ändå ha en bondgård med mina egna djur och växter, jag vill ha barn tidigt och leva det livet, sedan vill jag vänta för att leva ett annat liv innan. Jag vill bli missionär, advokat, bagare, fotograf, ha en hunduppfödning, ja, jag skulle vilja göra allt detta och mycket mer. Men jag har bara ett liv, och det livet är nu och jag får göra det som är viktigast för mig nu, och för mig är det barnen.

Så hur ser mina dagar ut ungefärligt? Ja, om vi börjar på morgonen så går vi upp när vi vill, eftersom vi är uppe rätt sent här hemma så sover vi oftast till 8-9 på morgonen. Mina barn väljer själva när de vill vara på allmänna förskolan och Gabriel, min minsta, vill oftast aldrig dit utan han vill vara hemma. Daniel gör det ibland men ja, de vill vara hemma faktiskt, och jag tycker det är rätt skönt, att liksom inte ha en tid att passa. Daniel vaknar alltid först och Gabriel vaknar antingen av att Daniel vaknar och då ligger de i sina sängar och prata lite med varandra och sedan går båda upp till mig, eller så sover Gabriel och går verkligen inte att väcka (han är ingen morgonmänniska!!) Sedan myser de lite med mig i sängen och medan jag drar mig lite så sätter de på Ninjago, Pokemon, Voltron, den magiska skolbussen eller något att titta på, och sen går jag upp och gör frukost och så sitter vi och äter tillsammans, ifall de vill, annars äter de när de är hungriga.

Efter här skiljer det sig lite faktiskt. Såhär som jag skrivit ovan börjar dagen 99 av 100 gånger, men här efter kan vad som helst hända, och det gillar jag! En gång i veckan är vi på biblioteket, ibland är vi hos mor och far, en gång i veckan, minst, så är vi antingen i skogen eller på lekplatser. Jag älskar utflykter så det är vi med en del på. Vi är ute och cyklar, ute och går med Kate, åker och kolla på saker, mata fåglar m.m.

Datorspel är med en STOR grej här hemma, de älskar att spela! På datorn är det Minecraft eller Roblox som är ledande, och det tycker de är så roligt. Daniel spelar ibland med sina vänner och det är ju en av de roligaste sakerna han vet att göra, inget stör honom när han spelar haha. Sen är det surfplattan med, där har de olika spel som de laddar hem och spelar på eller så är det Youtube som är ledande för där kan man se när andra spelar och gör saker.

Även så pysslar vi mycket, målar, klipper, skriver, limmar och hittar på olika saker, det gillar de mycket. Så jag sitter vid datorn mycket med när de gör annat för att kolla upp saker att hitta på, ideér att göra och lekar att leka. Vi spelar sällskapsspel, lagar mat, bakar och gör vardagliga saker tillsammans.

Men ja, jag gör ju vanliga hushållssysslor med, jag bakar bröd, lagar mat, städar, dammsugar, torka golvet, tvättar, viker tvätt, handlar, planerar, sköter om Kate och katterna, eldar, och ja, allt som ska skötas i hemmet gör jag med. Jag går liksom aldrig sysslolös haha. Jag gillar det, jag tycker om att ta hand om allt här hemma, jag gillar att ha maten färdig tills min man kommer hem ifrån jobbet, se till att när han kommer hem så är allt det vanliga i hushållet klart (men här är det han som hugger ved och fixar allt jag inte kan göra haha) På helgerna ser det annorlunda ut för då är vi två hemma och då delar vi på allt arbete, men just vardagar är mitt jobb här hemma, älska barn och älska min man, ta hand om hemmet och sådant, skulle inte vilja ha det på något annat sätt, detta funkar utmärkt för oss ❤

Stora delar av dagen går med till att prata med barnen, hjälpa dem att lösa saker, svara på frågor, läsa böcker, läsa böcker, och åter läsa böcker. Att kunna skapa en miljö här hemma som är lärande, trygg och avslappnad, jag vill att de ska känna att de kan komma till mig med allt och att här hemma är de trygga.

Leo kommer ibland inte hem från jobbet utan då jobbar han längre iväg och sover där och kommer hem efter några dagar och ibland är han hemma mellan 19:00-20:00, men då jobbar han in fredagen så vi får långhelg.
Barnen går och lägger sig när de är trötta vilket brukar vara mellan 21:00-22:30. Det är så skönt att de gör det, slippa allt bråk alla kvällar utan de har lärt sig känna igen när de är trötta så då somnar de direkt istället för att ligga och bråka i två timmar för att i lägger dem när de inte är trötta. Jag har lärt mig så mycket och lärt mig hur vi får ett fridfullt hem, så ja, vi har ett fridfullt hem!!

Så ja. Summan av kardemumman? Mina dagar går ut på att älska mina barn, älska min man och där ingår allt!

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: