tålamod till det yttersta

Jag är så tacksam för att kunna vara hemma med barnen på heltid. Det finns inget som övar mitt tålamod mer än det asså. Haha, vissa dagar asså, ja, de kan minsann dra tålamodet till det yttersta, men varje gång jag lyckas att behålla lugnet är det ett stort steg dit jag vill komma. Vissa kvällar känns det som jag bestiger berg här hemma och vissa dagar som att simma i en lugn sjö. På de här åren jag har varit hemma har jag kommit långt och jag kan nu säga att mitt tålamod har blivit så mycket bättre. Ju mer tid ja spendera med Gud och ju mer jag läser på om unschooling och alla otroliga facebook grupper som finns för oss som tänker likadant så blir det bättre.

När någon av barnen får ett sammanbrott så kan jag stå där som en lugn klippa och säga att det är okej att vara arg, det är okej att vara ledsen, frustrerad, irriterad och resterande av alla känslor och sedan jobba igenom dem, att sedan lösa det tillsammans och stå där som en klippa i stormen för dem, det är en otrolig känsla. Istället för att säga till barnet att sluta skrika, sluta gråta och vara arg så acceptera man att man får ha känslor och sedan så finns man där, jag märker på barnen vilken skillnad det är. Istället för att dölja känslor som de inte kan hantera så är det accepterat att känna och sedan löser vi det efteråt, och pratar om hur man kan göra det nästa gång, är OTROLIGT.

Jag lyckas inte hela tiden men när jag gör det så märker jag att både jag och barnen växer och nästa gång så är det lite enklare. Vissa jobbiga saker går vi inte ens igenom längre för att barnen och jag har löst det.

Det här lugnet man kan ha hemma genom att vara den vuxna i vårt förhållande är så härligt. Istället för att skrika när barnen skriker och gråter så kan man vara den vuxna och tillåta känslorna och sedan finnas där som hjälp. Hur ska de lära sig hantera känslor om det inte är tillåtet att känna och få hjälp att hantera dem?

43586985_1905385262878116_4289063876336549888_n

Sedan en annan sak jag absolut älskar med att gå hemma är banden jag skapar med barnen, minnerna som jag ger dem. Jag ger dem ett förhållande att luta sig tillbaka på, ett förhållande där varje fråga ifrån dem tas på allvar, där varje samtal är viktigt och där varje känsla är verklig. Jag tror inte att man kan ge barnen för mycket kärlek, jag tror det är en sak man inte kan ge för mycket av. Jag tror att mina barn kommer bli trygga i sig själva genom att veta att bakom dem står jag, på deras sida. Att veta att min kärlek inte tar slut, att jag blir inte arg på dem när de misslyckas, och det resultera i att de våga att misslyckas, och det vidare att de lär sig. Jag vill att de ska se att när jag tittar på dem så tittar jag på dem med kärlek i blicken, jag vill att min blick ska vara full med kärlek till dem så de vågar titta mig i ögonen. Jag vill att de ska få ta beslut för att lära sig att ta beslut, lära sig vad bra och dåliga beslut är, och när de tar ett “dåligt” beslut så finns jag där med kärlek och säger att “nu löser vi detta” istället för att säga “Ditt beslut, du fixar det”.

Jag kan inte med några ord i världen beskriva vad de ger mig och vad jag vill ge dem.
Varje kväll hör de mig säga “Jag älskar dig, jag är så glad att jag är din mamma.”

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: