För att jag sa därför

Skrev ett inlägg, sidan krachade och nästan allt försvann… SUCK!

Jag har varit förkyld i helgen men känner mig bättre idag!
Idag har vi städat undan lite och packat lite smått med tanke på att vi ska flytta. Har packat ihop lite leksaker till att ge bort till för barnen använder inte de längre. Det var så roligt att packa ihop för barnen hade inga problem alls att ge bort det de inte använder och det känns så skönt. Att lära barnen att de behöver inte ha alla saker för sig själva om de inte används utan att det finns andra som behöver de bättre då. Känns underbart att barnen redan börja förstå det med givande.
Jag tycker att det känns så fantastiskt skönt för min del med för jag börjar lära mig att saker är bara saker och när jag dör har jag ingen nytta av dem. Detta är så härligt att ha lärt mig nu med tanke på att det huset vi ska flytta till får vi inte ens plats med hälften av alla saker vi har.

29402712_1882441025123306_4888342737616633856_n

Vi har även satt oss ner och gjort bläckfiskar med hjälp av piprensare, limpistol och plastögon. Här hemma är pyssel något som uppskattas högt! Det är så roligt att sätta sig ner och pyssla och sedan får barnen leka med det, skönhet i enkelheten. Idag har det även varit pyssel över lag, målat, pärlar halsband och pärlplatta, varit ute och lekt, målat med färg och lärt och grundfärgerna och blanda andra färger.  Jag blir så glad när jag ser Daniel visar framfötterna. Han har aldrig vågat så mycket och varit väldigt försiktig och nu klättrar han högt i alla träd och vågar mer och mer. Det ger mitt liv så mycket glädje att se barnen utvecklas och glädja sig i livet, de älskar verkligen allt som livet för med sig.
När bläckfiskarna var klara så lektes det lite med dem och sedan så började vi forska lite om dem. Vi hittade vad de åt, hur de äter, var de bor m.m. och då kom vi in på lite geografi och lärde oss om de olika haven och var de ligger någonstans. Daniel ville fortsätta så vi lärde oss samma saker om olika sorts hajar och ormar.
Barnens nyfikenhet.

 

Dagens tanke…

Här hemma använder vi inte ordet “därför”. Jag tycker det är viktigt att baren lär sig hur man talar och argumenterar och använder ord och utveckla det man vill. Jag själv kan bara minnas att jag sagt det en gång men det har säkert hänt ett par gånger, men väldigt sällan. Jag tycker att ordet “därför” är något som man säger för att man inte orkar förklara eller för att man inte har någon bra anledning att säga nej. “Jag sa nej, därför så gör du inte det” Istället för att säga “Nej, för att du kan skada dig” “Nej, för att jag är trött och sovit dåligt så jag orkar inte.” Att bara säga “därför” tycker jag ger barnen en syn att de inte är tillräckligt viktiga för att utveckla det, för att lägga tid på dem. Man kan alltid utveckla det istället och ge dem ett ordentligt svar, ta sig den värdefulla tiden som behövs. Jag tänker långsiktigt med, jag tycker det är hemskt när man hör ungdomar eller vuxna använda “därför” som ett svar och jag vill inte att mina barn ska komma till mig och säga “därför” som ett svar, utan jag vill att de ska lära sig hur man utvecklar sig i talet, hur man lär sig att argumentera och få människor att förstå sina tankar och ståndpunkter… Bara en liten tanke idag…

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: