Kan de verkligen lära sig!?

Jag köpte en klocka till barnen för ett tag sedan och de har verkligen tyckt om den.  Idag passar jag mina syskonbarn och de lekte med klockan så vi satte oss ner och lärde oss när klockan är hel, vill säga heltimme och sedan när den är halv och de tyckte det var så roligt och Daniel förstod det verkligen. Så vi satte oss ner och pysslade och gjorde en hel cirkel och två halvor och sedan har vi pratat mycket om hel och halvor. (samtidigt som det står hel och halv med stora och små bokstäver så att de får läsa med) Verkligen så roligt och de tyckte med det. Vi har pratat om hel och halv i klockan och att det går 2 halvor på en hel och mycket sådant. Vi har även lärt oss om vad 1 timme är och använd tidtagare som ringde efter 1 timme så de fick en uppfattning om det. Allt är bara genom intresse och för att det är i vardagen. Som att “nu börjar jag att laga pannkakor om en timme, så när denna ringer så har det gått en timme”  Så lättlärda barn är om man gör det på ett enkelt och roligt sätt..

Och i eftermiddag ska vi baka kladdkaka och lära oss lite om mått och sådant och gå en runda till parken!

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: