Jag unschoolar mina barn!

Varför jag älskar unschooling.
Ja, en av sakerna kort och gott är FRIHETEN!!
Jag går som sagt hemma med mina pojkar och älskar det. Daniel har sportlov så denna veckan är han inte på allmän förskola. Gabriel där emot är där för han har inte allmän förskola ännu (fast han bara är där samma timmar som allmän) MEN, inatt sov Gabriel med mig i sängen för han drömde lite sorgsna drömmar om att Daniel tog hans kudde. När han vaknade gick han till fönstret och var SÅ glad för att det snöade så jag ringde förskolan och sa att idag kommer inte han och vi for till Ryssberget och åkte pulka! Vilken lycka, det känns så underbart att han fick bestämma och idag bestämde han för att han ville vara hemma och inte på förskolan.

Unschooling har ingen ålder när det börjar utan lärandet är hela tiden. Hade mina barn gått i skolan så hade vi inte kunnat åka till Ryssberget idag (eller jo, det är ju sportlov men om man ser förbi det) för då hade de suttit i klassrummet. Nu med tanke på att jag har allmän förskola så sa jag bara idag kommer vi inte.

Den här friheten har man varje dag när man hemskola/unschoolar. Friheten att umgås med sina barn, lägga upp dagen som den kommer, att lära för att det är roligt. Så gör vi med all inlärning här hemma. Är det bokstäver som är intressanta så lär vi oss om dem, är det stormar, som det är nu, så lånar vi hem böcker om det, tittar på molnen och lär oss, tittar på youtube och ser hur verkliga stormar beter sig, med mera, med mera.

~Man har då friheten att umgås med sina barn varje dag och ta dem på äventyr/studieresor när vi känner för det UTAN att be skolan om LOV för att umgås med dem.~

Jag anser att jag unschoolar mina barn varje dag oavsett om de är i skolålder eller inte. De lär sig varje dag hela tiden och idag hade de SÅ rolig på berget och deras skratt ekar fortfarande i mitt huvud.

Detta är det bästa jag kan erbjuda mina barn.
Min kärlek och frihet att få vara med och bestämma vad de vill göra och lära. 

DSC_0216

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: