Instagram,sirapssnittar och bläckfiskar

Jag har sedan innan ett instagramkonto som jag inte använt mer än att följa lite personer som jag tyckt var intressanta men nu tänkte jag börja använda det. Så igår fixade jag det så nu är jag igång där med. Tycker det är hemskans roligt om jag får säga det själv! Där heter jag “saraaisabellaa“. Ska bli kul och se hur man kan använda detta.

Idag på morgonen så städade jag och barnen. I helgen har vi ju slängt en del möbler och skänkt lite kläder och lite leksaker så nu fixade jag lite av det sista. Ser lite tomt ut, nu har vi till exempel inget köksbord i köket. Det var inte särskilt bra bord och vi tänkte inte ta med oss det i flytten så det åkte till tippen redan nu, så jag och barnen försöker lösa det så bra vi kan. Vi bakade lite sirapssnittar nu på morgonen med. Barnen fick räkna ingredienserna och lägga ner det i skålen och sedan åt de allt socker som trillade på sidan. De smakade lite av sirapen med och det var ju väldigt gott tyckte de haha. Nu så ska två av mina kära vänner och deras barn komma. Viktoria och Elisabeth. Vicki har jag känt hela mitt liv och Bettan har jag känt sedan min familj flyttade till Mjällby 2000, då vi gick i första klass. Roligt att vi fortfarande håller kontakten även om det går långt tid mellan gångerna.

DSC_0142.JPG

Idag har jag en vilodag med MPC, vilket innebär en dag utan någon träning alls. En sådan här vilodag har jag en gång i veckan, på måndagar. Sedan är det två dagar kondition, två dagar styrka och två dagar aktiv vila, jag börjar träningsveckan på lördagar. Sååå, lördag kondition, söndag aktiv vila, måndag vila, tisdag styrka, onsdag kondition, torsdag styrka och fredag aktiv vila. Egentligen skulle jag väl vilja ha träningen och vilan lite mer uppdelat på veckan men detta är det som funkar bäst för mig nu med tanke på barnen och Leos jobb.

Jag och barnen har nu på kvällen gjort bläckfiskar utav toarullar. De fick göra allt själv med mig som stöttning. Vi målade en toarulle i den färg bläckfisken skulle vara i, sedan klippte vi i den där nere så att det blev många ben, sedan på med ögon. Så roligt att se dem hålla på med pyssel, måla och klippa. Hör hemma får de använda saxarna rätt fritt, är inte särskilt hård med det alls, vill de klippa så tar de en sax och sedan vet de vad de får klippa i och så gör de det. En frihet med ansvar och jag tänker att det måste vara skönt att få bestämma i sin vardag lite mer, därav har vi alltid alla pysselsaker framme och det är bara för dem att låta kreativiteten flöda.

DSC_0165.JPG

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

3 thoughts on “Instagram,sirapssnittar och bläckfiskar”

 1. What?! Har du insta??
  Det är bra att de får lära sig hantera saxar med! Har några 5-åringar på mitt jobb som frågar mig om jag kan klippa åt dom..😕 jag säger till dom att de får träna på att klippa själva(de är lika envisa som jag..😁) sen frågar de ”hur kan du klippa så bra?”🤷🏻‍♀️🙄

  Liked by 1 person

  1. Japp, börjat använda det nu 😀
   Haha, är det så? Ja,, man gör väl olika saker hemma.. Jag tycker det är roligt att pyssla och låta barnen vara kreativa så det är väl därför vi har rätt mycket saxar och sådant hemma 😀 hahaha, ååh vilken söt fråga 😀

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: