Varför är mat så svårt!? #MPC

Idag har inte barnen varit helt friska heller.. Lite feber och trötta men nu rätt så pigga (efter alvedon haha) Idag bjöd mamma och pappa på middag, kycklinghamburgare, det var så gott. Leo gick med Kate dit och jag tog barnen i bilen. Kan inte påstå att denna dagen varit jätte intressant. Hade många planer men det blev inte riktigt som tänkt då barnen inte orkar göra något särskilt nu.

(Bild mitt under middagen, glömde fota först)

Jag har iaf suttit ner och skrivit schema för måndag- torsdag vad jag ska äta och sedan ska jag försöka hålla den så bra som möjligt. Som jag sagt innan tycker jag att det med mat är svårt. Innan har jag haft en ätstörning och den har verkligen stört min syn på mat. Majoriteten av maten jag åt när jag hade den var väderlös och jag spydde ändå upp den så då var det nästan ingen näring. Nu när jag börjat träna ordentligt så vill jag gärna göra allt rätt och då även äta rätt, som är så viktigt. Träna är enkelt och det kan jag göra, i vanliga fall tränar jag och sedan äter jag bara en macka till frukost, kanske lite lunch, macka till mellanmål och lite middag, men det har jag lärt mig att det är alldeles för lite! Nu använder jag Lifesum och räknar ut allt jag äter, väljer nyttiga alternativ och så äter jag mycket mer, vilket för mig är en utmaning!!

Men jag ser ett mål! I september vill jag springa 1 mil under en timme och samtidigt komma i form! Detta trigga mig så bra. Jag är så taggad varje dag jag gör min styrka eller kondition. Det gäller inte bara nu utan det gäller min framtid, jag vill vara i form och må bra, äta rätt och träna rätt. Vara nöjd! Orka med hela livet och allt vad det innebär. Jag vill även göra det för mina barn, jag vill visa dem en hälsosam väg att gå, en väg där mat är något nyttigt och bra och verkligen inte något farligt. En väg där man kan vara mer aktiv på många olika sätt, ett liv där man kan njuta av styrkan, konditionen eller koordination.

Så ja, stort tack till My Peak Challenge! Ni har verkligen fått mig på rätt spår, och jag älskar det!

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: