Vi då?

Imorse var jag ute hos kaninerna och sedan när jag såg bilen så brast något i mig. Glädjen försvann och allt blev så jobbigt. Bilen var täckt med tjockt lager is. Jag startade bilen, satte på högsta värmen och började skrapa, men oavsett hur hårt jag tryckte så försvann inte isen. Medan jag stod där och frös ihjäl i 10 minusgrader så gick en tanke igenom mitt huvud. Det måste ha bilvit något misstag när Gud skapade vintern för detta är SINNESSJUKT. Jag var helt knäckt. (Kanske låter löjligt i någras öron men jag är så frösen av mig att jag knappt vet hur det känns att vara varm/svettas)
Sedan när jag körde till Olofström för att hämta mina Mary Kay produkter så var det som att Gud bara öppnade himlen och lät solen skina starkt och hela landskapet var så vackert som i en saga, varje snöflinga som är skapad av Gud på ett unikt sätt låg på träd, mark och buskar. Det var så vackert så jag utbrast ett stort förlåt till Gud för att jag misstrodde honom med att ha gjort ett misstag. Det var så vackert…

Efter dagis idag så åt vi mellanmål och sedan åkte vi till tandläkaren då Gabriel hade en tid där idag. Perfekta tänder med en underbar tandhygienist som jag haft hela mitt liv och som nu barnen och Leo har med 🙂


När vi kom hem hjälptes vi åt att laga pannkakor. Barnen räknade alla ingredienserna som skulle i, sedan hällde de i dem och blandade och sedan fick de hjälpa mig att vända dem i stekpannan. Vilken glädje! Jag för min del står väldigt mycket i köket, bakar och laga mat, servera mat och städar och diskar, ge djuren mat m.m. så när barnen får göra det som mamma gör så älskar de det!

DSC_0009[1]

Hemskolning?

Men vi då?

Vad tänker jag då i allt detta med hemskolning och alla de alternativen som finns att välja på?

Ja, tyvärr så är inget av detta ett alternativ i Sverige. Detta är väldigt sorgligt då jag verkligen tror på detta sättet att lära sig. Det gör mig uppriktigt ledsen. Det är en sådan sak jag kan ligga vaken på natten och tänka på. Det finns så bra alternativ till skolan och så mycket bra saker man kan göra.

Jag gick upp till barnen igår kväll när de somnade, pysslade om dem lite smått utan att väcka dem och när jag såg mina pluttar ligga där, så oskuldsfulla så ville jag lova dem ett liv med bara glädje, bara lycka, en bra skolgång, framför allt en LYCKAD skolgång. Men det är inte en sak jag kan lova. Det finns många anledningar för varför jag inte tror på skolsystemet och varför jag inte skulle vilja sätta dem i skolan, men en anledning är för att jag själv vantrivdes där. Det finns ärligt talat inte många positiva saker jag kan säga om skolan. Många gånger tycker jag att det är för jobbigt att gå förbi skolan att jag vägar att göra detta.
Detta är något jag bearbeta och inget jag för över på barnen. Det är för många barn och för få vuxna för att kunna tillfredsställa alla barnens lärande och se så att barnen mår bra i skolan. Det finns säkert toppen skolor här i Sverige med, det är jag säker på och många, många barn trivs säkert i skolan. Min bön är att mina barn med kommer att göra det.

Skulle det bli lagligt i Sverige att hemskola så skulle jag och Leo göra en egen blandning. Vi skulle välja att följa Sveriges läroplan men samtidigt kombinera så mycket med unschooling som vi skulle kunna. Ta vara på barnens intresse, nyfikenhet och vetgirighet är något jag brinner för (och barnen med) så så skulle vi gjort det hela. Vi skulle ta dagen lite som den kommer, sova tills vi vakna, ta det lugnt på morgonen och sedan lära under hela dagen med mycket pauser och göra lärandet roligt!

Som sagt, Sydöstran har hört av sig och på torsdag ska vi göra en intervju med dem. Min bön är att Sverige kommer att komma på rätt spår och se hur bra hemskolning faktiskt funkar! Detta är en fight jag inte kommer att lägga ner.

När det är något som är värt att kämpa för då KÄMPAR man!

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: