Worldschooling

Dagen. Vi har varit utan tv i ett halvår ungefär tills vi skaffade det igen nu i december med tanke på att den är praktisk och ha när jag är ensam halva veckan och kan inte alltid vara på samma plats som barnen. T.ex när jag är i källaren och tvättar eller eldar, eller när jag är ute och titta till kaninerna och ger dem mat.

Så innan när barnen vaknade tidigt så gick vi upp tidigt men nu ligger jag gärna och drar mig lite och går inte upp innan sju för barnen sitter som ljus vid tv:n där nere 🙂 Måste säga att dagen blir lättare när man slipper gå upp vid 5 😉

Idag har vi varit ute i trädgården lite. Jag tog båda kaninhanarna, Silver och Gecko och släppte de lösa på trädgården (en i sänder) och det tyckte de var såå roligt, att få hoppa lite grann.
Sedan gick vi in och drack varm oboy/choklad och åt puffar och efter det målade vi med lite med akrylfärg och hade mysigt.

Än sålänge är dagen inte slut (men jag är) så vi får se hur det blir härnäst. Vi ska äta mat och kanske baka något tillsammans, ja vi får väl se..

Worldschooling

Det är när barnen lär sig av världen och har hela världen om sitt klassrum.
Worldschoolers kan vara familjer som radical unschoolar eller som kör hemskolning med läroplan och allt, därav kan det passa olika familjer. Familjerna reser både långa och korta resor.

Det kan vara familjer som sålt allt vad de äger och är ständigt på resande fot och är digitala nomader, det kan vara familjer som åker kortare resor flera gånger om året eller kan det vara familjer som stannar kvar i landet och bjuder in folk ifrån andra länder, laga mat ifrån olika länder, tittar på olika sorts filmer, läser böcker om världen m.m. Det finns många sätt att göra detta på. Men det hela handlar just om att barnen lär sig medan de reser och lär sig om olika länder, kulturer, religioner och så.

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: