Intervju med Sydöstran?

Igårkväll hade jag Molly här över dagen och sedan spenderade hon natten här med. Barnen lekte bra hela dagen, skrattade och lekte så roligt tillsammans. Idag med.

Idag kom min älskade man tillbaka, min andra halva. Han har ett jobb som innebär att han ligger borta måndag-torsdag och sedan hemma lite på torsdagen och sen till söndagen, sen åker han iväg på måndag morgon. Han jobbar som fibertekniker på Odigo.
Detta upplägget är fantastiskt! Funkar så bra med hela familjen. Skapar mina egna rutiner på dagarna han är borta och barnen märker inte av det (Han har jobbat rätt mycket över lag innan) Och sedan får vi mer tid tillsammans eftersom han slutar redan torsdag eftermiddag!

Idag beslutade jag mig för att bära ner en byrå och göra till en pysselhylla i köket så att barnen kommer åt all färg, pennor, papper, klistermärken, penslar, pärlor m.m. och de blev överlyckliga och började pyssla direkt. Nu blir det inget projekt varenda gång de ska pyssla utan de kan ta det de behöver och när lusten faller på. (Förkläder är beställda och kommer förmodligen imorgon) 

Idag hörde en reporter av sig till mig ifrån Sydöstran. Blev lite chockad faktiskt, de hade sett att vi ansökt om tillstånd att hemskola våra barn här i Sölvesborg. Fick tyvärr avslag från kommunen, lite väntat men är väldigt besviken över det. Nu vill tidningen intervjua mig och Leo angående att vi vill hemskola. Vi har inte tackat ja ännu, måste tänka igenom det här ordentligt och även prata med ROHUS som är riksorganisationen för hemundervisning i Sverige om tips och råd.
http://www.rohus.nu/

Tänkte nu skriva lite om hemskolning/unschooling de närmsta dagarna. Har inte varit insatt i detta innan men nu kan jag inte se förbi det jag sett och hört angående hemskolning.

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: