Dagen

Första riktiga inlägg jag skriver då!

Denna dagen har varit helt slapp. Jag har inte mått hundra och barnen trötta så vi har kollat på film och serie idag. Är inte super förtjust i att låta barnen kolla en massa på tv utan kanske en gång per dag i vanliga fall, men idag blev det mycket mer och då väljer jag program noggrant. Idag har det varit “Luna” som handlar om en tjej med massa frågor om världen och sedan lite Youtube för att lära sig räkna, skriva, och engelska!

Tycker om saker som får barnen att se hur allt egentligen fungerar och att utnyttja deras vetgirighet, för den är enormt stor. Jag försöker alltid att vara redo att svara på alla frågor de har och är det så att jag inte har svaret så letar vi gärna reda på det.
Håller för tillfället på att samla ihop en massa läraktigt material, allt ifrån instrument, till klockor, målarfärg, böcker och göra egna memory med bokstäver m.m. Vi pratar mycket engelska här hemma med. Detta är något otroligt roligt, att få se barnen utvecklas och bli allmänbildade.

Vi har även läst en hel del som ni kan se på bilden där nere. Vi hinner nästan gå igenom alla dessa böcker på en dag då barnen älskar när man läser för dem, bok efter bok tills jag får sätta stopp för min hals blir torr och huvudet trött haha! Dagen efter läser vi lika mycket och så fortsätter det. Vi har skapat en bra rutin med att varje tisdag är vi i biblioteket och lånar runt 6 böcker och sedan lämnar vi dem tisdagen efter och då lånar vi nya.

Idag har vi med budat på vårt drömhus, och nu är det bara den långa väntan på om huset blir vårt eller inte. Det har varit en spännande budgivning, blandat med oro och lycka men förhoppningsvis har vi lagt det vinnande budet nu!
Detta hus är helt fantastiskt. Det är inte så stort, bara två sovrum men vi hoppas på detta. Flytta till mindre känns helt underbart, särskilt när trädgården är ett paradis för barnen och oss!

#slappdag #tv #älskadeungar #böcker

 

Advertisement

Author: saraisabellaa

Jag bor i södra England, i en by som heter Bosham. Vi flyttade hit den 16 februari 2019 för att kunna göra det som är olagligt i Sverige, nämligen att kunna hemskola, unschoola, våra barn. Jag och min man Leo har varit gifta sedan 2012. Vi har två pojkar, Daniel som är född 2013 och Gabriel som är född 2015. Här kan ni läsa om vår vardag, mina tankar och om vår flytt till England!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: